Detailní popis produktu
Povoskované ubrousky ze 100% bavlny jsou úžasné hned z několika důvodů:
- Nezatěžují přírodu jako jiné druhy obalů (igelitové sáčky, potravinové folie, alobal).
- Můžete je používat znovu a znovu, vydrží rok i déle.
- Jsou zdravotně nezávadné – z čistě přírodních materiálů, certifikováno pro styk s potravinami.
- Obsahují včelí vosk, který má přirozené konzervační a antibakteriální účinky.
- Drží přesně takový tvar, jaký potřebujete, a jsou báječně univerzální (zabalí, zakryjí, promění se v kapsičku).
- Poslouží nejen jako obal, ale i pěkné prostírání.
- Jsou skladné, pokud je zrovna nepotřebujete, zabírají minimum místa (v kuchyni i v tašce).
- Krásně voní po včelím vosku.
- Prostě vypadají hezky, radost pohledět.
- Vznikají ručně na Slovensku.
K čemu se používá
- Ideální pro uchovávání zbytků potravin v chladničce (sýry, ovoce a zelenina).
- Zakryje menší misku, talířek, skleničku i otevřenou lahev vína nebo sirupu.
- Zabalí na cestu jablko, sušenky nebo kus čokolády.
- Jednoduše si z něj složíte kapsičku na oříšky, sušené ovoce či jiné zobání.
- Zkrátka zabalí vše, co se do něj vejde (vyzkoušejte i jako cestovní obal na zubní kartáček).
Jak se používá
Znečištěný ubrousek otřete jemným navlhčeným hadříkem, opláchněte studenou vodou a nechte volně uschnout.
Pro odstranění mastných skvrn můžete použít menší množství ekologického čisticího prostředku (doporučujeme Gel na nádobí).
Pokud by se povoskovaný povrch porušil, nahřejte obal několik sekund nad horkou vodou a prsty poškozené místo uhlaďte. Dbejte na to, aby ubrousek i vaše ruce byly naprosto čisté.
Obal nesmí přijít do kontaktu s horkou vodou ani teplými potravinami. Neumývejte ho v myčce, neohřívejte v mikrovlnné troubě a nežehlete. V horkých letních dnech ubrousek doporučujeme požívat jen v domácnosti.
Na povrchu se časem vytvoří patina, nejedná se o vadu. Ubrousku nesvědčí velké množství čisticích prostředků. Použijte je pouze v případě většího znečištění. Nedoporučujeme k balení syrového masa.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.